jueves, 23 de mayo de 2013

El nostre documental i raons per les quals has de donar-li al play

Estàs indecís / a sobre què estudiar? Et criden l'atenció els nens petits? Estàs estudiant Magisteri i tens ganes de poder treballar d'això, encara que mai has tingut contacte amb ells? Estàs pensant en buscar una feina relacionats amb l'educació infantil? Tens ganes de deixar al teu fill / a en una escoleta però no et decideixes?

Si la resposta és positiva, has triat bé, perquè si hi ha una manera de treballar en educació infantil d'Eivissa, aquesta és una bona oportunitat d'introduir-te en aquest curset en el qual no només aprendràs com es treballa l'educació infantil en diferents escoletes públiques i privades de l'illa d'Eivissa, sinó que també aconseguiràs conèixer les línies metodològiques que s'empren en aquestes, i descobriràs un món de possibilitats en les que s'ofereixen pràctiques en diferents d'elles.

En aquest, comptem amb la col · laboració d'educadores i mestres les experiències avalen prop de 30 anys en el camp de l'educació infantil, i els seus testimonis i col · laboració en aquest projecte per donar a conèixer de primera mà com és el seu dia a dia a les aules , el tipus de metodologia que empren amb ells, les activitats basades en les diferents línies metodològiques d'autors tan influents com Piaget, Brunner, Vigogtsky, Ausubel, Emmi Pikler, Brofennbrenner .... en què pas a pas ens mostren com la imatge i el concepte de nen / a ha anat evolucionant a través dels anys, és a dir, com ha canviat la manera en què el nen neix i se li dóna una importància no només en quant a les seves necessitats primàries, sinó que aquesta ha estat la base revolucionària per la qual nombrosos investigadors han descobert la importància del desenvolupament integral de l'infant (psicomotor, emocional, experimental ....), fins i tot la base que el nen / a és constructor de seu coneixement.

En aquest curset descobriràs l'important canvi que ha repercutit en el paper del mestre o educador del nen / a des que importants autors van descobrir ie investigar sobre la forma d'aprendre, experimentar i construir el coneixement en els petits de zero a tres anys, fet que és pel que actualment molts professionals parteixen d'aquesta base. Aquests tenen pròpiament dit un paper important de guia cap als alumnes / as, proporcionant eines i espais adequats al seu nivell de desenvolupament.

Finalment, s'ofereix una mostra de vídeo sobre què passa en un dia en la seva classe, i en una altra ocasió es mostra a una de les mestres mentre explica a un conte, així que podràs seguir amb tot detall com es porta a terme una actuació amb els / les alumnes en dos moments diferents de la jornada escolar educativa.

Per a més informació, truca al número que apareix en pantalla o bé envia'ns una targeta preguntant pel curset.

Deixaràs passar aquesta oportunitat?


Aprofita-ho!
 Per un futur divertit!


domingo, 19 de mayo de 2013

El nostre documental

Després d'haver acabar totes les filmacions del nostre documental he de dir que ens va quedar un vídeo de lo més entretingut i molt profitós.  Vam quedar molt contentes amb el nostre final, ja que totes varem posar de la nostra part per aconseguir els nostres objectius. També donar les gràcies a totes les persones que han participat i han fet possible el nostre treball.


Finalment dir que ens hagués agradat penjar-ho, però per raons externes a nosaltres no ho podem fer.

viernes, 10 de mayo de 2013

El nostre guió...


  1. Títol“La pràctica educativa a Eivissa, de cero a tres anys
  1. Finalitat i objectius:
-       Crear un medi visual per mostrar les diferents metodologies emprades en diferents escoletes (privades o públiques).
-       Comparar  les metodologies.
-       Possibilitar la reflexió i comparació del tema a classe  a partir del documental.
                       
  1. Número de filmacions: 7 filmacions en total.
-       Una gravació d’una escoleta (Eduka, privada): 2 filmacions de dos entrevistes a dos  educadores  ( Ubicació del municipi de Jesús).

-       Una gravació d’una escoleta (Cas Serres, pública):2 filmacions de dos entrevistes a dos educadores (C/Felip Curtoys i Valls, S/N. Barri de Cas Serres).

-       Una gravació d’una educadora que treballa a l’escoleta pública Es Fameliar  (Ubicació municipi Santa Eulària).

-       Gravació d’una pràctica: narració d’un conte (CEIP Cas Serres).

-       Gravació d’una pràctica:  activitat d’experimentació a l’aula. (CEIP Santa Eulària).

             4. Destinataris: 

Aquest projecte va dirigit al estudiants d’Educació Infantil  (GEDI), encara que també podria servir per a les famílies, professionals de l’àmbit infantil en general.
                 
             5.  Justificació:

Partim del nostra interès per  saber com ha evolucionat les metodologies que s’empren en diferents escoletes, tant d’àmbit educatiu públic com privat. Per tal motiu, la nostra tasca ha estat la filmació d’educadores d’ambdues escoles, de manera que comencem a assabentar-nos d’aquestes. Hem triat aquest tema per mostrar, especialment als estudiants que no hagin realitzar pràctiques a les escoletes, com es duu a terme el dia a dia la metodologia en aquestes, és a dir, el transcurs de les activitats diàriament. 


Penso que en aquest cas he treballat la competència 1.2. Reflexiona i pondera sobre elements que porten a una bona actuació professional, ja que en tot moment he exposat les meves opinions. 

Un documental...


Reflexió sobre les possibilitats educatives d'un documental: Què t'aporta? Què pot aportar als altres? Sobre quines temàtiques seria interessant parlar? Les possibilitats d'un documental?

El documental és un gènere cinematogràfic, que segons les imatges o vídeos que disposis al documental li vols donar una funció o una altra.

Un documental ens ajuden a seguir un tema que volem tractar, per tenir més informació i normalment aquesta informació queda molt més clara. Els documentals ens serveixen per aprendre, motivar-nos,  donar-nos un altre punt de vista sobre la realitat, és quan els personatges reals s’interpreten a si mateixos.

Personalment, penso, que l’objectiu del documental es mostrar i dar a conèixer sobre un tema molt concret, pot haver-hi molts de temes com periodístics, infantils, informatius, lúdics...  La qüestió d’aportar una cosa o una altra a una determinada persona depèn de l’interes que mostri aquesta persona i les ganes que tingui per ampliar la informació que esdevindrà al documental.

A l’hora de interessar als infants s’han de cercar temàtiques que cridin l’atenció d’ells, temes que creen curiositat. Els més petits al principi veuen el documental com si fos una pel·lícula,  és una eina que serveix per ajudar als més petits per ampliar una informació i poder entendre-ho millor. Poc a poc, aniran comprenent millor aquesta eina i els hi serà molt útil dins de la seva vida quotidiana.

La millot temàtica per treballar seria els animals, el cos humà, la família, el medi natural, i sobretot temes que ells mateixos demanin, és a dir, treballar temes que sorgeixin d’ells mateixos ja que solen ser els millors temes.

Les etiquetes que crec que he tractat dins d'aquesta entrada han set la 1.1, 1.3 i 1.4 ja que personalemnt he cercat informació per ampliar el tema del documental i sobretot he cercat informació visitant els blocs dels meus companys i companyes.






lunes, 6 de mayo de 2013

Els blocs que he comentat són...



Els blocs que he decidit comentar han set els següents: 




Són blocs que m’han cridat l’atenció, les competències que he treballat són 4.1,4.2, 4.3 ja que identifico bones pràctiques, les comparo i cerco marcs teòrics.